© AFP

Management zet enfant terrible Bernard Tomic op straat

Het Australische tennistalent Bernard Tomic moet op zoek naar een nieuwe vertegenwoordiger. De 21-jarige ‘Aussie’, die regelmatig in het nieuws komt door zijn fratsen naast de court, is aan de deur gezet door zijn managementagentschap IMG.

(belga)

In een mededeling klinkt het donderdag dat de samenwerking ‘in onderling overleg’ is stopgezet. Volgens de gespecialiseerde pers kwam het tot een breuk omdat IMG genoeg heeft van Tomics gedrag naast het veld.

‘IMG en Bernard Tomic hebben een einde gemaakt aan hun samenwerking. Wij wensen Bernard veel succes op het veld en daarnaast’, meldt het agentschap in een droge boodschap.

Tomic stond al sinds zijn 13e onder contract bij IMG, nog voor zijn zeges als junior op de Australian Open 2008 en US Open 2009.

De jonge Australiër brak helemaal door toen hij in 2011 op ‘zijn’ Australian Open de derde ronde haalde en vervolgens op Wimbledon de kwartfinales bereikte. Een jaar later haalde hij de vierde ronde in Melbourne (tegen Roger Federer) en kwam hij de top 30 op de wereldranglijst binnen.

De laatste twee jaar gaat het echter bergaf met Tomic. Op de ATP-ranking zakte hij weg naar nummer 124. Tegelijkertijd kwam hij steeds vaker in opspraak door zijn gedraag naast het veld. Zo kreeg hij het verschillende keren aan de stok met de Australische wegpolitie wegens zijn rijgedrag, en werd zijn vader vorig jaar tot een celstraf veroordeeld nadat hij Tomics sparringpartner een gebroken neus had geslagen.

Meer sportnieuws