© Belga

© AFP

1 / 2

Toni Kroos: 'Real Madrid is grotere club dan Bayern'

De transfer van Toni Kroos (24) van Bayern München naar Real Madrid is afgerond. Bayern bevestigt het nieuws donderdagochtend op zijn website.

(belga)

‘De overgang is rond: Toni Kroos speelt voortaan voor Real Madrid. Beide clubs hebben een akkoord bereikt. Wij danken Toni voor zijn tijd in München. Samen hebben we vele successen geboekt. We wensen hem en zijn familie alle goeds in Madrid en bij Real’, zegt voorzitter Karl-Heinz Rummenigge.

Kroos, basisspeler bij kersvers wereldkampioen Duitsland, had nog een contract voor een seizoen bij Bayern. De middenvelder maakte al eerder duidelijk dat hij toe was aan een nieuwe uitdaging. Als de Duitse Rekordmeister hem nog wilde verzilveren, moest het dus deze zomer gebeuren. Real legt naar verluidt 30 miljoen euro op tafel.

Toni Kroos tekende in Madrid een contract voor zes seizoenen. Donderdag om 17 uur wordt hij officieel voorgesteld in de Spaanse hoofdstad.

'Ik heb geen moment getwijfeld toen Madrid aanklopte', vertelde Kroos. 'Real Madrid is het grootste team ter wereld en is een stap hoger dan Bayern', zo verklaarde Kroos donderdag na het tekenen van zijn nieuwe contract. 'Madrid heeft hard zijn best gedaan om mij binnen te halen. Ik heb geen seconde getwijfeld om een nieuwe stap te zetten in mijn carrière', aldus de Duitse middenvelder.

De onderhandelingen tussen beide teams liepen echter niet vlekkeloos, zo voegde de 24-jarige Kroos nog toe. 'Bayern wou me eerst niet laten gaan. Ik heb ze moeten overtuigen van het feit dat ik klaar was voor een nieuwe stap.'

Meer sportnieuws