© BELGA

Harm van Veldhoven gaat aan de slag in India

De Belgische trainer Harm van Veldhoven wordt de nieuwe coach van Delhi Dynamos FC, een club in de nieuwe voetbalcompetitie in India.

Midden september gaat daar de Indian Super League van start, een nieuwe profcompetitie met acht ploegen. Heel wat Europese topclubs steunen het megaproject, waaronder Atlético Madrid en Feyenoord. De Rotterdammers gaan samenwerken met Delhi Dynamos FC, en stellen de 51-jarige van Veldhoven aan als hoofdtrainer. De ex-speler van onder meer SK Lommel en Germinal Ekeren zat zonder club sinds hij vorig seizoen bij KV Mechelen vertrok.

Van Veldhoven krijgt ook de Denen Mad Junker en Morten Skoubo, die hij kent van bij Roda JC en KV Mechelen, ter beschikking.

Wellicht zullen ook enkele voormalige topspelers komend seizoen te zien zijn in de Indian Super League. Onder meer de namen Alessandro Del Piero, Robert Pirès en Fredrik Ljungberg worden genoemd. Het eerste seizoen zal eind december al een kampioen kennen.

Van Veldhoven kijkt reikhalzend uit naar het avontuur in Azië. “Ik heb er veel vertrouwen in”, zegt hij in een reactie aan uw krant. “Het is een nieuwe wereld en het wordt zeker een hele ervaring. We zullen twee wedstrijden per week spelen, en gezien de grootte van het land gaan we vaak lange reizen moeten doen.”

De vraag die velen zullen stellen is ‘Leeft voetbal in India?’. “Ja”, is het antwoord van van Veldhoven. “Het voetbal is er echt aan het groeien. Er wordt zelfs al gedroomd over deelname aan het WK, al komt het WK van 2018 mogelijk nog iets te vroeg.”

Meer sportnieuws