© Geert De Rycke

Leger oefent en houdt barbecue

Drie dagen was een eenheid van de landmacht in Buggenhout om er de communicatiemiddelen te oefenen. De nieuwe militairen werden ook getrakteerd op een barbecue en een initiatie lacrosse.

Stef Van Overstraeten

Pieter-Jan Van Gucht vroeg aan de burgemeester van Buggenhout of hij met zijn peloton een oefening mocht doen in zijn woonplaats. “Ik woon nog thuis en ik vond het terrein achter De Pit enorm geschikt voor de oefening die we voor ogen hadden.

Normaal gezien zijn we met een kleine veertig mannen in mijn peloton, maar er lag al verlof vast voor enkelen onder hen, zodat we toch nog met 25 konden deelnemen. Daarbij heel wat jonge en nieuwe militairen die eigenlijk nog niet helemaal op de hoogte zijn van hoe onze communicatiesystemen werken. Voor hen was deze oefening zeer interessant.”

Maandagnacht kwamen de militairen aan in Buggenhout. “We begonnen vanop de kazerne. En de jongsten moesten door het gebruik van de kaart de weg naar De Pit vinden. Dat lukte aardig, waarna we ons kamp opstelden. De dag nadien werd er les gegeven en was er de oefening.”

De boog stond niet altijd gespannen. “Er was tijd voor ontspanning en ook wel teambuilding”, gaat Van Gucht verder. “We hielden een barbecue. We stoorden ook niemand op de parking achter het cultuurcentrum. En woensdag hadden we een demo lacrosse. Een van de jongens speelt lacrosse en had twintig sticks bij, zodat we konden kennismaken met de sport.” De oefening was geslaagd.

Lees meer in uw krant

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio