Jurk gemaakt van Loom-elastiekjes brengt 170.000 dollar op

Foto: eBay

Jurk gemaakt van Loom-elastiekjes brengt 170.000 dollar op

Print

Een jurk gemaakt van Loom-elastiekjes is voor 170.000 dollar verkocht op de veilingwebsite eBay. Het hebbeding, dat eigenlijk maar 50 dollar moest opbrengen om winst te maken, werd op 3,5 week gevlochten.

Het jurkje werd gemaakt door de Britse Kathryn Burnand als tijdverdrijf tijdens de vakantie. Veertig zakjes van zo’n vijfenveertig Britse pond, goed voor zo’n 600 elastiekjes, waren er nodig om het hebbeding te maken. Omdat Kathryns twaalfjarige dochter Sian Smith het model toch maar niets vond, besloot haar vriendin Helen Smith een foto van het Loom-jurkje op eBay te plaatsen.

Minimumbod: 50 euro, zodat de twee vijf euro winst zouden maken. Maar na meer dan 137 biedingen bleek de verkoopprijs opgelopen te zijn tot ruim 170.000 Britse pond. “De bieder wou de jurk echt hebben, ze heeft meerdere biedingen geplaatst om toch maar zeker te zijn dat het jurkje het hare zou worden. Wat we met het geld gaan doen? We hebben een daguitstapje gepland om onszelf eens te laten verwennen, maar voor de rest zal het vooral op het spaarboekje gaan.”

.

Nu in het nieuws