Zonen en ouders runnen coffeeshop in kelder

Foto: Ivo Meulemans

Zonen en ouders runnen coffeeshop in kelder

Print
Beerse - De handel in cannabis was voor een gezin uit Beerse een familiekwestie. In de kelder van hun woning hadden ze een volwaardige coffeeshop ondergebracht. Zelfs de openingsuren hingen er uit. De aanklager vorderde dertig maanden cel tegen het brein.

In de beklaagdenbank van de correctionele rechtbank in Turnhout zaten gisteren vader Johnny V.B. (49), zijn echtgenote Ursula V. (44) en hun zonen Richard (26) en Michael (19) netjes naast elkaar. Allen werden ze beticht van de handel in drugs. 

De familie liep op 29 mei tegen de lamp. Toen de politie twee drugsgebruikers had betrapt, verklaarde het duo dat ze de cannabis hadden gekocht bij de familie V.B. De speurders vielen vervolgens de woning aan de Sint-Hubertusstraat binnen. “In de kelder ontdekten ze een professionele coffeeshop. Er waren koolstoffilters geplaatst en in de asbakken lagen joints”, zei aanklager Catherine Dederen. “De agenten vonden prijslijsten en een boekhouding, evenals cannabis, speed en knijpzakjes. De openingsuren hingen uit tegen de gevel.” 

Het stootte de aanklager tegen de borst dat in de woning ook nog twee minderjarige kinderen van elf en drie jaar verbleven. “Ik heb er altijd voor gezorgd dat de kleinsten wegbleven uit de kelder”, verklaarde moeder Ursula V. “Gingen ze toch naar beneden, dan werden ze meteen naar boven gestuurd.” De Nederlandse familie runde de coffeeshop naar eigen zeggen om het hoofd te bieden aan de financiele problemen. Beide ouders genoten een invaliditeitsuitkering en de zonen waren op zoek naar werk. 

Lees meer in uw krant

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio