Reus Contios bezoekt Waarloos

Foto: Patrick De Roo

Reus Contios bezoekt Waarloos

Print
Kontich - De werkgroep Reuzen-plan bereidt een massaspektakel voor met de reus Contios als centrale speler. Op zondag 21 september brengt hij een bezoekje aan Waarloos.

De Keltische reus Contios ontwaakte in 2013 in Kontich-Kazerne tijdens de Meifeesten. Daarna maakte hij een opgemerkte passage door het sprookjesbos in het Altenapark. De werkgroep Reuzen-plan, onder leiding van bezieler Bruno Stappaerts, werkt nu aan een nieuwe voorstelling die in Waarloos op zondag 21 september wordt opgevoerd. 

Jonas Boets schreef een nieuw verhaal voor Contios, dat door Ludo Vekemans wordt geregisseerd. De lokale componist Jan Straus zorgde voor bijpassende muziek. Het resultaat is een openluchtvoorstelling voorzien van zang, muziek en dans, waaraan heel wat lokale verenigingen en straatwerkgroepen kunnen deelnemen. 

Het spektakel start om 15u met een wandeling van de reus door het centrum van Waarloos. Op het speelplein van de Beekboshoek vindt dan ‘De strijd om Waarloos’ plaats. Na de opvoering kan iedereen kennismaken met Keltische spelen. 

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio