Tommorrowland

Tomorrowland klaar voor 35.000 kampeerders

Print

De Dreamlodges Foto: DBA

Om 11 uur gaat in Rumst bij Boom de camping open voor de bezoekers van Tomorrowland. Vrijdag start het eerste weekend van dat festival. In totaal worden circa 35.000 kampeerders verwacht uit 106 verschillende landen. Opvallend is dat er dit jaar 113 speciale feestvluchten ingelegd werden, tegenover 10 vorig jaar.

Zoals andere jaren biedt de organisatie verschillende overnachtingsvormen aan. Er is plek voor 26.500 kampeerders met een eigen tent, maar de organisatie voorziet ook op voorhand opgestelde tenten of luxueuzere slaapcabines. “Nieuw dit jaar zijn een 300-tal Dreamlodges, te vergelijken met tenten in Afrika”, zegt Tomorrowlandwoordvoerder Debby Wilmsen. Behalve de kampeerplaatsen heeft de organisatie ook 5.079 hotelverblijven verkocht.

106 verschillende nationaliteiten

In totaal komen 106 nationaliteiten vanuit de hele wereld naar de kampeerterreinen, voornamelijk uit het Verenigd Koninkrijk, Zwitserland en Australië. Zo’n 17.500 van hen komen met een vluchtpakket, voor een van de 113 speciaal ingelegde vluchten, waarop animatie en Tomorrowlandhostessen worden ingezet. Vorig jaar ging het nog om tien ‘party flights’. “Dit jaar zijn er natuurlijk twee weekends, maar het succes is ook toegenomen”, zegt Wilmsen nog. Circa 4.100 bezoekers komen per trein, onder meer uit Frankrijk en Nederland.

Donderdag kunnen de festivalgangers al de hele dag lang opwarmen tijdens een feest op het kampeerterrein met voornamelijk Belgische dj’s. Vrijdag start het eerste weekend van Tomorrowland zelf.