© BELGA

Bijtende gijzelnemer krijgt acht maanden cel

De strafrechter in het Nederlandse Breda heeft een dertigjarige man uit Brasschaat veroordeeld tot acht maanden cel voor de gijzeling en mishandeling van een vrouw uit Rotterdam.

De feiten deden zich voor in Rotterdam op 15 november 2012. De man greep toen een 25-jarige vrouw uit Rotterdam vast en sleurde haar in zijn auto. Het slachtoffer verzette zich, maar de beklaagde wilde niet van haar vrijlating weten. Hij trok haar schoenen uit en stoof weg.

Aan hoge snelheid reed hij via Roosendaal naar België en vervolgens naar Breda. Toen het slachtoffer het noodnummer 112 probeerde te bellen, verbrak hij de lijn en nam haar gsm af. Hij riep zijn slachtoffer toe dat hij haar ‘in coma zou slaan’.

Toen de vrouw probeerde te ontsnappen, greep hij haar bij de armen en trok haar terug in het voertuig. Hij bedekte haar mond en neus met zijn hand. “Ik dacht dat ik dood moest”, verklaarde de vrouw. Het slachtoffer kreeg ook rake vuistslagen in het gelaat en werd tot bloedens toe gebeten in de rechter arm. De man kon het niet verkroppen dat de vrouw in de toiletten een andere man had begroet.

“De beklaagde heeft nooit berouw getoond”, sprak de rechter. “Het slachtoffer heeft doodsangsten uitgestaan. Ze vertrouwt niemand meer en voelt zich continu onveilig.” Aan de vrouw moet de dader 1685 euro schadevergoeding betalen.Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio