Jongeren stunten met skateboard

Print

Foto: Margo Tilborghs

Kalmthout - De jeugddienst van de gemeente Kalmthout organiseerde gisteren, woensdag, voor de vierde keer een skatetoernooi. De skaters toonden hun skills op bestaande toestellen en op een speciaal geplaatste miniramp.

De skatehappening vond plaats in het skatepark, gelegen achter het Gitok in de Vogelenzangstraat. Op de toestellen werden wedstrijden gehouden voor verschillende leeftijdscategorieën. De skaters konden deelnemen in de catergorieën street, miniramp of beide. 

“De skatewedstrijd organiseren we nu voor de vierde keer. Bij de opening van dit skatepark bijna tien jaar geleden hebben we voor het eerst een wedstrijd georganiseerd. Daarna viel het een beetje stil”, zegt Steven Beyers van de jeugddienst. De laatste jaren is het skaten weer in opmars, daarom zijn we een drietal jaar geleden weer met de meetings gestart.”

“De vraag kwam eigenlijk van de skaters zelf. De gemeente was bereid om de jongeren te steunen. Wij zorgen voor het technisch gedeelte en de logistiek. De jongeren zorgen voor de promotie, muziek, presentatie en het wedstrijdreglement. Een hapje en een drankje, een dj en een MC zorgen voor de juiste sfeer op het evenement.” 

Lees meer in uw krant

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio