‘Mijnheer Van Holsbeeck, kom me hier alsjeblieft snel halen’

Anderlecht heeft de Braziliaan Kanu (26) bovenaan zijn transferlijst gezet, want trainer Besnik Hasi acht de middenvelder erg complementair met Youri Tielemans. De verloren zoon terughalen wordt echter niet simpel, want Terek Grozny vraagt 3 miljoen euro. Daarom doet Kanu nu een emotionele oproep.

Kanu is momenteel met Terek op stage in het Duitse Bad Woerishofen, maar zijn valiezen om naar België terug te keren staan al klaar. ‘Blijven bij Terek is echt uitgesloten’, vertelt de Braziliaan. ‘Sportief is Terek wel een goed gestructureerde club, maar het leven in Rusland valt enorm tegen. Ik woon in Kislovodsk, op 2,5 uur vliegen van Moskou, maar mijn vrouw en twee kinderen Kanu Ruan (2) en Landara Sententa (3) bleven achter in België. Af en toe bezoek ik hen, maar voor de rest is het behelpen met Skype.

Vanuit Rusland vraag ik God dan ook elke dag om mijn familie te beschermen, maar wie houdt dat vol? Ik wil mijn zoontje en dochtertje weer elke dag kunnen knuffelen. Bovendien verwachten we in februari een derde kindje. Dan wil ik weer bij Anderlecht zijn, want dat is de club van mijn hart. Een andere Belgische club interesseert me niet. Voor een terugkeer naar Anderlecht wil ik nu gerust inleveren. Onze trainer Tsjertjesov begrijpt mijn situatie, maar voorzitter Ramzan Kadyrov overtuigen wordt lastiger. Hij wil enkel onderhandelen over een definitieve transfer, en ze noemen hem hier niet voor niets Lord Kadyrov. Hij wijkt geen duimbreed af van zijn standpunt. Als Anderlecht genoeg betaalt, komt het wel in orde. Ik vraag dan ook: Mijnheer Van Holsbeeck, rond deze transfer alsjeblieft af. Het mag echt niet te lang meer duren.’

Meer voetbalnieuws