Nieuwe parking Schoolweg, goed voor 68 voertuigen

Voorzitter UNIZO Jürgen Blommaert Foto: Patrick Hattori

Nieuwe parking Schoolweg, goed voor 68 voertuigen

Print
Willebroek - Op twee minuten loopafstand van het centrum heeft de gemeente een nieuwe parking voor 68 voertuigen in gebruik genomen. Voorlopig is parkeren er gratis. De ingang van de parking is gelegen tegenover het steegje, de voetgangersverbinding tussen Schoolweg en het marktplein. De in- en uitrit van de parking bevindt zich aan de Schoolweg. De hele parking is met klinkers aangelegd. Daarvoor was het een weide en de periode daarvoor gebruikte de gemeente deze plaats voor haar dienst aanplantingen. De investering voor de aanleg van deze parking bedraagt 190.000 euro.


"Bedoeling is deze parking te gebruiken voor lang parkeren. Voorlopig is ze gratis. Tegen mei 2015 moet de nieuwe concessie voor het parkeren in de gemeente helemaal rond zijn. Nu al is beslist om deze parking aan de Schoolweg laag betalend te houden. U kan er dan in principe een hele dag parkeren voor 1 euro", legt burgemeester Eddy Bevers uit. De nieuwe parking biedt ook een parkeer oplossing als er in het centrum evenementen plaats vinden zoals de wekelijkse woensdagmarkt, kermis, Kanaalfeesten, enz.

Voorzitter Jurgen Blommaert van Unizo Willebroek zegt dat het een goede zaak is dat vlakbij het handelscentrum er bijna 70 parkeerplaatsen bijkomen.


"Voorlopig zijn ze ook nog gratis, wat ik uiteraard kan toejuichen. Ik heb begrepen dat ze nadien betalend zou worden aan 1 euro voor een hele dag. Ik hoop dan ook dat het bestuur deze belofte kan hard maken", zegt hij. Jurgen Blommaert voegt er aan toe dat ook de ruime parking achter de Post met in- en uitgang via de Floridastraat eveneens gratis blijft. "Ook dat juich ik toe, want net als de parking aan de Schoolweg ben je te voet via een doorsteekje op enkele passen te voet in het handelscentrum", zegt hij.

Jan BOEY
 

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio