Ruim 350 taxi's in de weer voor festivalgangers Tomorrowland

Ruim 350 taxi's in de weer voor festivalgangers Tomorrowland

Print
Boom - Bijna 350 taxi's, goed voor een 85-tal taximaatschappijen hebben zich bij de gemeente aangemeld om met de beide weekends van Tomorrowland passagiers van en naar Tomorrowland te mogen vervoeren. De enige Boomse Taximaatschappij Rupel Taxi, een familiebedrijfje, krijgt het privilege op de Schorre-parking te staan.


Taximaatschappijen krijgen een vergunning van hun gemeente of stad waar ze zijn gehuisvest. In het verleden was er een wildgroei ontstaan zodat ook woekerprijzen aan de klanten werden gevraagd. "Het is burgemeester Jeroen Baert die vorig jaar en zeker ook deze editie er voor gezorgd heeft dat de taxi-bedrijven zich moeten aanmelden. Dat gebeurt via de gemeente. Omdat wij het enige taxibedrijf zijn in de gemeente, krijgen wij het privilege om met onze vier taxi's echt vlak bij de ingang van het dancefestival te staan", legt Karin Van Aerschot voor Rupel Taxi uit.

Om als taxi op het grondgebied van de gemeente klanten te mogen oppikken moeten ze over een toelating van de gemeente beschikken. "Naast de Boomse taxi's krijgen andere taximaatschappijen de kans om onder bepaalde voorwaarden ook tijdens het festival klanten te mogen oppikken in Boom", legt coördinerend ambtenaar Heide Nuyts uit.

De andere taxi's moeten aanschuiven in de Velodroomstraat verderop. Het gaat om meer dan 300 taxi's van een 80-tal taxibedrijven. "Het is nu woensdagmorgen en er zijn er nog enkele bijgekomen. Het gaat om eenmanszaken die zich hebben aangemeld, maar ook om grotere taxibedrijven. Een van hen is Antwerpen Taxi die zich met 101 taxi's hebben ingeschreven", zegt Heidi Nuyts. In de Velodroomstraat staan ook de officiële prijzen geafficheerd, zodat TML-bezoekers vooraf weten wat de rit hen zal kosten. Er kunnen kleine verschillen opzitten, maar de richtprijs is 2,95 euro als startgeld en 2 euro per kilometer. Wanneer de rit meer dan honderd kilometer bedraagt, daalt de prijs naar zowat een euro per kilometer.

Rupel Taxi wijkt daar nog lichtjes van af. "Wij hebben onze prijzen sinds juli 2011 niet meer gewijzigd. De instap bedraagt 2,75 euro overdag en 's nachts 4,95 euro. Wij vragen 1,80 euro per kilometer. We hebben door de jaren heen al heel wat vaste TML klanten gekregen. Nu zijn er afgaande op de boekingen heel wat nieuwelingen. Wanneer we de klant hebben afgezet op TML dan geven we hen een polsbandje met onze telefoonnummer op. Als ze naar huis willen, bellen ze even op en spreken we de juiste locatie af. Het is zeker handig om de juiste locatie af te spreken want als TML 's nachts leegstroomt is er voor onze Taxi's ook even geen doorkomen aan. Honderd meter verder afspreken kan dan wonderen doen", zeggen John Rubens en vennoot Kevin Persoons van Rupel Taxi.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio