Er komt (voorlopig) geen zesde Boonen & Friends

Organisator Wilfried Peeters met Tom Steels en Davide Bramati Foto: BELGA

Er komt (voorlopig) geen zesde Boonen & Friends

Print

Er komt dit jaar geen zesde editie van de Boonen & Friends benefietcross aan het Zilvermeer in Mol. Vorig jaar vierde de organisatie haar lustrum en bracht ze 137.000 euro op voor vzw Move to Improve, maar dit jaar zal er geen nieuwe veldrit met allerlei sterren uit het wegwielrennen plaatsvinden.

De vijfde editie werd vorig jaar nog gewonnen door Zdenek Stybar, net zoals het jaar voordien. Toch zal hij geen derde zege op rij aan zijn palmares kunnen toevoegen want dit jaar vindt de benefietcross niet plaats.

Tijdrovend

De cross, waar jaarlijks heel wat wielrenners uit binnen- en buitenland aan deelnemen en waar Tom Boonen het gezicht van is, vraagt te veel tijd voor drijvende kracht Wilfried Peeters.

“Het is een jammerlijke beslissing”, zegt hij, “maar dit jaar gaat de cross niet door. We hebben vijf mooie edities achter de rug, maar zo’n organisatie vraagt heel wat medewerkers en tijd. Bovendien crost mijn zoon Yannick ook intensief in het veld in die periode. Het valt gewoon niet meer allemaal te combineren.”

Sabbatjaar

Al betekent het volgens Peeters niet het einde van de benefietcross. “We nemen nu gewoon een sabbatjaar”, zegt de ploegleider van Omega Pharma-Quick.Step. “In 2015 zien we wel weer.”

De cross bracht vorig jaar een recordbedrag van 137.000 euro op. Vooral de veiling van allerlei spullen van wielrenners en BV’s bracht telkens veel geld binnen. Voor vzw Move to Improve, waar Boonen peter van is, wordt het dus uitkijken naar een nieuwe bron van inkomsten.

.

Nu in het nieuws