Aanval op luchthaven Kaboel voorbij

Foto: Reuters

Aanval op luchthaven Kaboel voorbij

Print
In de Afghaanse hoofdstad Kaboel is de aanval op de luchthaven afgelopen. Vier aanvallers zijn gedood, melden Afghaanse verantwoordelijken.

'Alle aanvallers die zich verschansten in een gebouw in aanbouw, zijn gedood', zegt politiedirecteur Gul Agha Hashimi aan AFP. De taliban hebben de aanval al opgeëist. De vluchten zijn tijdelijk opgeschort en de internationale luchthaven is gesloten. 

Het ministerie van Binnenlandse Zaken bevestigde de aanval. Een groep rebellen had omstreeks 4.30 uur plaatselijke tijd stelling genomen in een gebouw in aanbouw in het noorden van de luchthaven. De opstandelingen openden het vuur met automatische wapens en raketlanceerders. Ze zijn omsingeld door de veiligheidstroepen, luidt het.

De aanval op de luchthaven komt enkele dagen na een zelfmoordaanslag tegen een bazar in het oosten van Afghanistan, nabij de grens met Pakistan, waarbij een veertigtal doden vielen. Het is ook niet de eerste keer dat de luchthaven het doelwit was van een aanval van de taliban. Op 3 juli nog werden drie raketten afgevuurd naar de luchthaven. Daarbij vielen geen slachtoffers. 

Goed een half jaar voor de Navo-troepenmacht zich terugtrekt uit Afghanistan, is het geweld in het land weer toegenomen. Daar komt de politieke onrust bij doordat nog altijd niet duidelijk is wie huidig president Hamid Karzai opvolgt. 

.

Nu in het nieuws