© BELGA

Minder dan 2,5 miljoen aangiftes via tax-on-web

In totaal 2,44 miljoen Belgen hebben hun aangifte tijdig ingediend via tax-on-web. Dat zijn er minder dan vorig jaar. Dat heeft te maken met de toename van het aantal vereenvoudigde aangiftes.

Wim Lecluyse

Bij het verstrijken van de deadline voor de aangifte van de personenbelasting via Tax-on-Web stond de teller om middernacht op 2,441 miljoen aangiftes. In de loop van woensdag werden nog 60.000 aangiftes ingediend, zo meldt de woordvoerder van de Federale Overheidsdienst Financiën donderdag.Het gaat om 134.000 minder aangiftes in vergelijking met een jaar geleden (2,575 miljoen).

Een nieuw recordaantal aangiftes voor tax-on-web komt er dus zoals verwacht niet. De daling valt te verklaren doordat er dit jaar in totaal meer dan 2 miljoen Belgen een al ingevulde vereenvoudigde aangifte kreeg. Dat zijn er ruim een half miljoen meer dan vorig jaar.Wie daar geen opmerkingen bij had moest geen verdere stappen meer ondernemen. Een deel van die mensen werkte tot dusver via tax-on-web

De papieren aangiftes moesten ten laatste op 26 juni binnen zijn, voor tax-on-web is er dus tot en met 16 juli de tijd om de aangifte van de personenbelasting voor het belastingjaar 2013 af te leveren bij de fiscus. Wie via een boekhouder of andere mandataris de aangifte doet, heeft nog tot en met 31 oktober de tijd.

Laatste dag voor online belastingen

Vandaag is de laatste dag om je belastingaangifte in te vullen via Tax-on-web. Tot middernacht kan je je aangifte nog indienen. Als je met een boekhouder werkt, heb je nog tijd tot eind oktober. Voor een papieren aangifte was de deadline op 26 juni. Vandaag stond de teller bij Tax-on-web op 24 miljoen bezoekers. Dat is veel, maar geen record. Nu zijn er veel meer biljetten vooraf ingevuld en verstuurd.

Nu in het nieuws