© VTM Nieuws

Zware ontploffing nabij Luik doodt 1 vrouw

Twee woningen in de Grivegnéestraat in Grivegnée bij Luik zijn zo zwaar getroffen door de gasexplosie van dinsdagochtend, dat experts moeten beslissen of ze nog bewoonbaar zijn. Bij de ramp kwam een vrouw van 50 om het leven, zeven mensen raakten gewond. Dat is bij de hulpdiensten vernomen. Uiteindelijk liep een dertigtal woningen schade op.

Tussen de 20 en 30 woningen werden ontruimd in de Grivegnéestraat, nadat zich een gasontploffing voordeed in de woning met straatnummer 54. De naburige panden zullen in de loop van dinsdag worden gecontroleerd door experts van de brandweer en door ingenieurs om te zien of ze nog stabiel genoeg zijn. Bij het merendeel van de woningen werden vele vensters en deuren beschadigd.

De geëvacueerde bewoners werden naar de school van Peville gebracht. Daar werd ook een crisiscentrum ingericht door de stad Luik. Normaal zouden de mensen snel weer naar hun woning moeten kunnen terugkeren.

De hulpdiensten zijn alle woningen nog eens aan het dubbelchecken in verband met mogelijke slachtoffers onder het puin. Een vrouw van 50 jaar, vermoedelijk de bewoonster van het huis waar de explosie zich voordeed, kwam om het leven. Eerder was sprake van een vrouw van 68 jaar. Zeven anderen raakten lichtgewond.

Bekijk meer video's op

(belga)