Nieuwe spitsstrook E19 opent op 14 juli

Vanaf maandag 14 juli zal het verkeer op de E19 Noord richting Breda tijdens de avondspits een pak vlotter verlopen. Die maandagmiddag neemt het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) de nieuwe spitsstrook in gebruik die sinds begin maart aangelegd wordt tussen Kleine Bareel en Sint-Job-in-‘t-Goor.

margo.gva@hotmail.nl

Vlottere avondspits vanaf 14 juli

Na drie maanden werken, stelt AWV op maandagmiddag 14 juli de spitsstrook op de E19 Noord tussen Kleine Bareel en Sint-Job-in-‘t-Goor open voor het verkeer. Vanaf dan is de spitsstrook elke weekdag open tussen 14u en 20u (op vrijdag al vanaf 12u). Dynamische rijstrooksignalisatieborden boven de snelweg geven aan wanneer de spitsstrook in gebruik is. Die borden worden aangestuurd door het Vlaams Verkeerscentrum.

Naast de aanleg van de spitsstrook voerde AWV de voorbije maanden nog tal van andere ingrepen uit. Het wegdek van de E19 tussen Kleine Bareel en Sint-Job-in-‘t-Goor werd vernieuwd voor meer verkeersveiligheid en beter rijcomfort. De twee rotondes op de N117 bij de op- en afritten van Sint-Job-in-'t-Goor werden heraangelegd als dubbelstrookrotondes voor een vlottere doorstroming. De brug van Kleine Bareel werd gerenoveerd.

Nog tot 18 juli wordt de brug van het complex Kleine Bareel in de richting van Antwerpen vernieuwd. Verkeer richting Antwerpen beschikt er maar over twee versmalde rijstroken. De tijdelijke werfsignalisatie zal daar verwijderd worden tijdens de nacht van donderdag 17 op vrijdag 18 juli. Het verkeer beschikt die nacht maar over één rijstrook.

MaT

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners