Hondenschool Pallieter vindt nieuwe thuis

Print
Hondenschool Pallieter heeft na een zoektocht van meer dan twee jaar een nieuw onderkomen gevonden op een terrein langs de Meistraat in Berlaar. De club was voordien in Lier en Emblem (Ranst) gehuisvest.

"Zoals iedere nieuwe hondenschool is ook Hondenschool Pallieter ontstaan nadat een twaalftal medewerkers en instructeurs zich afscheurden van een andere club. Ze hadden andere ideeën over de fundamentele opleidingsmanier van de hondjes. In december 1998 konden we onze eerste lessen geven op een terrein aan het Maaikeneveld in Lier", zegt clubwoordvoerder John Aerts.

"Omdat het gebouw dat als clublokaal dienstdeed jaren voordien daar zonder bouwvergunning was neergepoot, moesten we noodgedwongen verhuizen. We vonden vrij snel een geschikt terrein naast de voetbalvelden van FC Michiel in Emblem, beter bekend als het voetbalterrein uit de tv-reeks De Kampioenen."

"We konden er in mei 2000 ons nieuwe clublokaal officieel inhuldigen. Helaas liep begin 2012 het huurcontract van FC Michiel ten einde en koos de eigenaar van de gronden ervoor om aan een golfclub te verhuren. Toen startte opnieuw een zoektocht naar recreatiegrond."

"Uiteindelijk kwamen we in Berlaar terecht. We sloten een huurcontract van tien jaar af. Gelukkig zijn nagenoeg al onze tweehonderd leden vanuit Emblem mee verhuisd. Zij trainen hier elke woensdag van 19.30u tot 22u en op zondag van 10u tot 12.30u."

Info: 0476.44.33.06, www.hspallieter.be

Lees meer in de zaterdagkrant van Gazet van Antwerpen, editie Mechelen en editie Zuid

Chris VAN ROMPAEY

Foto's Joren De Weerdt
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio