Van den Broeck valt opnieuw: 'Ik heb alvast één voordeel'

Print
Jurgen Van den Broeck kwam vandaag in de Tour voor de derde dag op een rij ten val. In volle voorbereiding voor de sprint in de straten van Nancy smakte VdB onzacht tegen het asfalt. Achteraf leek de schade bij de Morkhovenaar wel mee te vallen.

Tour de France op Sportwereld.be

'Ik weet niet wat er gebeurde. Ze haakten voor mij in elkaar, denk ik', vertelde Van den Broeck aan Sporza. 'Ik ben links en rechts gevallen, maar eigenlijk is er weinig aan. Ik heb zelfs geen schaafwonden. De wonde die ik al had, ligt nu wel weer open. Ik weet niet waarom ik altijd val, maar het mag stilaan stoppen. De koers is zo hectisch dat ik op het einde dacht: ik zoek een veilig plaatsje op en neem geen risico. Maar dan lag ik er toch weer bij. Ik laat de moed zeker niet zakken. Een soldaat heeft na de oorlog ook schotwonden. Ik heb alvast één voordeel: ik zal mager aan de bergen beginnen, want ik heb bijna geen vel meer over', kon er toch nog een glimlach af.

Dokter Jan Mathieu: 'Alleen wat schaafwonden voor Jurgen Van den Broeck na val'

'Ik heb Jurgen Van den Broeck direct na de aankomst onderzocht op de ploegbus', verduidelijkte teamarts Jan Mathieu. 'De schaafwonden die onze renner opgelopen had bij een eerdere valpartij zijn opnieuw opengereten. Alles is echter volledig verzorgd en bacterievrij gemaakt. Voor de rest zijn er geen problemen. Ook geen zwelling in het gewricht van de knie of dergelijke. Jurgen Van den Broeck heeft blijkbaar dit jaar wel het geluk aan zijn kant. Hopelijk blijft dat zo. Van Den Broeck gaat nu naar het hotel met de ploegbus en zal zonder problemen de Tour kunnen voortzetten.'

Meer sportnieuws