© Photo News

© Photo News

1/2

“Prinses Elisabeth vervloekt koningin Mathilde en koning Filip”

Prinses Elisabeth heeft niet bepaald een gemakkelijke jeugd. Zo wordt de 12-jarige troonopvolgster voortdurend bewaakt, iets wat volgens royaltykenner Brigitte Balfoort zich zal wreken.

“Ik ben ervan overtuigd dat prinses Elisabeth haar strenge ouders nu wel zal vervloeken. Zeker voor die strikte regels over haar veiligheid. De meest ingrijpende gebeurtenis van één jaar Filip op de troon is sowieso die doodsbedreiging aan het adres van Elisabeth in december. Dat heeft een zware shock veroorzaakt in het paleis en niet het minst in het leven van de jonge prinses. Maar ook Filip was volledig van slag, want het is op zijn vraagt dat Elisabeth nu altijd vergezeld wordt door drie bodyguards, terwijl er dat vorig jaar nog één was. Nu zouden zelfs de andere kinderen ook bescherming krijgen”, aldus Balfoort in TvFamilie.

“In de school van Elisabeth werden naar verluidt extra camera’s en een beveiligingssysteem geïnstalleerd. Mathilde zal haar oudste dochter met hand en tand uitleggen dat al die beveiliging nodig is. Elisabeth is immers de eerste in lijn voor de troonsopvolging. Ze weet zelf ook wel dat er een serieuze druk op haar schouders rust. Maar zij voelt zich nu wel schuldig tegenover haar vriendinnetjes.”

Nu in het nieuws