Burgemeester Woluwe wil vliegroutes laten aanpassen

Foto: Belga

Burgemeester Woluwe wil vliegroutes laten aanpassen

Print
Brussel -

Burgemeester van Sint-Pieters-Woluwe Benoît Cerexhe (cdH) vindt het niet kunnen dat de federale regering de instructie, met daarin wijzigingen aan het gebruik van de bestaande vliegroutes van en naar de luchthaven van Zaventem, niet laat uitvoeren. Hij dreigt met een kort geding om de aanpassingen toch te laten toepassen.

Staatssecretaris Melchior Wathelet (cdH) had begin mei enkele aanpassingen op korte termijn aangekondigd om de lawaaihinder voor een groot aantal inwoners van Brussel terug te dringen. De Vlaamse regering riep daarop een belangenconflict in het leven. De termijn voor dat conflict liep vandaag/maandag af. Omdat het kernkabinet geen consensus kon bereiken, zal de instructie niet worden uitgevoerd.

“De inwoners wachten al te lang op een verbetering van de situatie. De maatregelen van 6 mei hadden daarvoor, al was het maar deels, kunnen zorgen”, reageert Cerexhe, een partijgenoot van Wathelet. Zijn gemeente heeft een advocaat onder de arm genomen om de situatie tegen het licht te houden en een ingebrekestelling voor te bereiden, om zo de uitvoering van de maatregelen van Wathelet te bekomen. “Indien dat geen gevolg krijgt, plannen we een kort geding”, besluit de burgemeester.

Nu in het nieuws