© BELGA

Getuigen gezocht van dodelijk ongeval op E19

De politie is op zoek naar getuigen van een dodelijk ongeval op de E19 in Rumst. Daar kwam vrijdagnamiddag een 26-jarige man uit Lint om het leven na een klap tegen de vangrail met zijn Audi. Zijn 26-jarige passagierster raakte lichtgewond.

Het ongeval gebeurde afgelopen vrijdagnamiddag in volle vakantieuittocht rond 17u op de E19 tussen Antwerpen en Brussel. Ter hoogte van het benzinestation in Waarloos kwam een zwarte Audi A3 eerst in aanraking met de middenberm.

Door de klap schoot de wagen vervolgens de snelweg over en uiteindelijk belandde de Audi aan de rechterkant van de autosnelweg tegen de vangrail. De twee inzittenden werden uit de wagen geslingerd. De bestuurder, een 26jarige man uit Lint, overleed ter plaatse. Zijn passagier, een 26-jarige vrouw uit Mechelen, werd met lichte verwondingen naar het ziekenhuis afgevoerd.

Opsporingsbericht

Omdat de omstandigheden van het ongeval nog steeds erg onduidelijk zijn, voert de Antwerpse verkeerspolitie een onderzoek. En daarom willen de onderzoekers graag enkele getuigen spreken.

Verschillende getuigen werden ondertussen al verhoord, maar omdat niet alle verklaringen eenduidig zijn, proberen de onderzoekers nog minstens twee partijen te spreken, die werden opgemerkt in de buurt van het ongeval. Daarom werd gisteren, maandag, een opsporingsbericht verstuurd. De eerste getuigen die gezocht worden, zijn de inzittenden van een bruine Volkswagen Passat break met Belgische nummerplaten.

De onderzoekers hebben ook bijzondere interesse voor een andere auto. Even voorbij de plaats van het ongeval zagen getuigen namelijk een wagen stilstaan op het linkerrijvak.

Vermoedelijk gaat het om een wagen van het merk Volvo.

Hebt u meer inlichtingen over dit ongeval, gelieve dan contact op te nemen met de politie op het gratis nummer 0800.30.300.

SAM REYNTJENS

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio