Fietsarrangement met overnachting in Hooidonk

Fietsarrangement met overnachting in Hooidonk

Print
Fietsen op de heide was nog nooit zo ontspannend voor personen met een beperking of chronische aandoening. Zorgverblijf Hooidonk in Zandhoven ontwikkelde samen met Pasar een fietsarrangement met overnachting met een elektrische duofiets.
Stel: u heeft de ziekte van Parkinson, revalideert na een heupbreuk of bent al een dagje ouder. En toch geniet u nog veel van fietsuitstappen. Dan kunt u vanaf nu in zorgverblijf Hooidonk een fietsarrangement boeken voor een deugddoend dagje fietsen in de regio met partner, vriend of begeleider.
"De krachtige elektrische trapondersteuning op de duofiets maakt van de fietstocht een aangename beleving voor beide personen", vertelt directrice Marie-Rose Mertens van Hooidonk. "Pasar heeft routes uitgestippeld over drie keuze-afstanden, van 23, 34 en 41 kilometer. De routes lopen onder andere langs de windmolen van Pulderbos, het natuurgebied Lovenhoek in Vorselaar, kasteel De Borrekens in Vorselaar, de watermolen in Grobbendonk en de Kleine Nete. De fietsers komen hier in de namiddag op Hooidonk aan, ze krijgen een welkomstpakket met streekproducten, kunnen aan het avondbuffet aanschuiven en petanquen of minigolfen op ons terrein.
De volgende ochtend vertrekken ze na het ontbijt met hun fiets met gps op tocht. Ze moeten de duofiets opnieuw inleveren voor 17.30u." Paula Henderickx van Pasar stippelde mee het traject uit. "De elektrische duofietsers volgen het fietsroutenetwerk. Eén persoon stuurt, maar ze kunnen allebei trappen. Door de zitposities naast elkaar kunnen ze gezelliger keuvelen en van het landschap genieten dan op een gewone tandem. We hebben ervoor gezorgd dat er onderweg genoeg haltes zijn om iets te drinken of te eten. Zo passeren de duofietsers naargelang de route o.a. langs Het Molenhuis in Pulderbos, Het Renteniershuis in Viersel en De Proeverij en Het Veld in Zandhoven.
Er is een reparatieset voor onderweg, maar we hebben ook fietsbijstand en als het nodig is kunnen de duofietsers gerepatrieerd worden naar Hooidonk." Het fietsarrangement kost 75 euro per persoon. Voorlopig beschikt Hooidonk over twee duofietsen. "Ze kosten 6.500 euro per stuk. Met steun van onder andere muziekfestival Mumoza willen we er nog een derde aankopen", vertelt Mertens.
Angèle Steyaert (74) uit Adegem en Modest Spidts (65) uit Bornem, die op vakantie zijn in Hooidonk, maakten al ritjes. "Maar we blijven binnen het domein. Ik zou schrik hebben dat de batterij platvalt bij zo'n lange tocht", zegt Modest.
Hooidonk: 03 320 28.11

Kristin Matthyssen
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio