Duizendtal fans krijgt Rode Duivels toch te zien (video)

Print

De Rode Duivels zijn rond 17 uur aangekomen aan het koninklijk paleis in Brussel. Ze werden er een voor een begroet door koning Filip en koningin Mathilde. Nadien trok het gezelschap naar de tuin voor een groepsfoto. Op het Paleizenplein werden ze daarna begroet door hun supporters. ‘Jullie zijn de beste supporters ter wereld’, klonk het.

Rond 15 uur zijn de Rode Duivels, na de uitschakeling op het WK in Brazilië in de kwartfinale, op de luchthaven van Zaventem geland. Het vliegtuig werd meteen na de landing gedoopt door de brandweer van de luchthaven, waarna Vincent Kompany en co. ontvangen werden door premier Elio Di Rupo, Arnaud Feist, ceo van Brussels Airport, en Bernard Gustin, ceo van Brussels Airlines.

Kapitein Vincent Kompany kwam als laatste uit het vliegtuig.

Echt vrolijk keek hij niet, de teleurstelling is nog niet doorgeslikt. Onder begeleiding van een politie-escorte ging het daarna richting het nabijgelegen Crowne Plaza Hotel, de vaste pleisterplaats van de Rode Duivels, waar ze hun familie terugzagen. Nadien vertrok de spelersbus naar het koninklijk paleis in Brussel voor een ontmoeting met koning Filip en koningin Mathilde. Op weg naar het centrum werd de spelersbus begroet door talloze claxonnerende auto’s.

In het koninklijk paleis in Brussel werden de spelers opgewacht door koning Filip en koningin Mathilde. Een voor een mochten de Rode Duivels een praatje maken met het vorstenpaar. Daarna verzamelde iedereen in de tuin waar de verzamelde pers hen opwachtte voor een groepsfoto met het vorstenpaar.

Supportersfeest

Op het Paleizenplein was inmiddels een klein podium opgetrokken. De Rode Duivels kwamen om 17.30 uur kort de supporters groeten. Onder meer kapitein Vincent Kompany, Axel Witsel en Daniël Van Buyten namen kort het woord om alle supporters te bedanken. ‘Jullie zijn de beste supporters ter wereld’, klonk het.

Eerder hadden coach Marc Wilmots en de Voetbalbond duidelijk gemaakt dat de spelers geen ronde door de stad zouden organiseren. De Voetbalbond drong er bij de fans op aan om niet naar de luchthaven te komen. Op 6 september zullen de Duivels hun fans bedanken op een fandag.

Verdediger Daniel Van Buyten nam als eerste het woord. “Het stemt ons blij dat jullie hier in groten getale zijn”, aldus de Bayern Münchenverdediger. “Maar we zijn ook moe en niet helemaal voldaan. We waren graag verder in het toernooi geraakt en dus zijn we niet echt in de stemming om te feesten.”

Ook kapitein Vincent Kompany - aan de kreten van de fans te horen duidelijk de populairste Duivel - nam het woord. “Deze WK-campagne hebben we voor jullie afgewerkt”, aldus de Manchester Citykapitein. “Toch zijn we niet helemaal tevreden. We wilden graag verder in het toernooi geraken. Maar blijf ons alvast steunen en ons aanmoedigen, want wij blijven voor altijd samen.”

Coach Marc Wilmots tot slot bedankte zijn staf. “We hebben dit samen gedaan. ‘Tous ensemble’, en met een groot hart voor ons land. Het mooiste dat we konden verwezenlijken was het land op deze manier verenigen.”