Real Madrid-icoon Di Stefano overleden

Foto: AFP

Real Madrid-icoon Di Stefano overleden

Print

Alfredo Di Stefano is overleden. De voormalige ster van Real Madrid was 88. Hij kreeg zaterdag een hartaanval, ging in een coma en overleed vandaag.

De erevoorzitter van Real Madrid kreeg zaterdag rond 17u een hartaanval hebben op straat in Madrid. Hij werd ruim een kwartier gereanimeerd, waarna hij naar het Gregorio Manon-ziekenhuiis te Madrid overgebracht werd. Daar ging hij in een coma en overleed hij vandaag (maandag).

Alfredo di Stefano wordt beschouwd als één van de beste voetballers aller tijden en maakte furore tijdens de jaren ‘50. De 1926 in Buenos Aires geboren Di Stefano kwam in 1953 over naar Real Madrid. Hij werd er een legende met liefst 216 goals in 282 matchen, acht titels, één beker, vijf Europese titels en één internationale beker. Hij won met River Plate ook twee titels en de Copa America voor hij naar Madrid verhuisde.

Op individueel vlak werd hij één keer topschutter van Argentinië, twee keer van Colombia en vijf keer van Spanje. Hij won twee keer de Ballon d’Or en werd vierde in de verkiezing van ‘voetballer van de eeuw’, na Pelé, Maradona en Cruyff. Opvallend: Di Stefano speelde interlands voor zowel zijn geboorteland Argentinië, voor Colombia en voor Spanje. Op een WK was hij nooit actief.

Meer sportnieuws