Ex-politica Marleen Van Ouytsel (52) verliest strijd tegen kanker

Foto: Arlette Stubbe

Ex-politica Marleen Van Ouytsel (52) verliest strijd tegen kanker

Print
Antwerpen - Marleen Van Ouytsel, voormalig politica voor Open Vld, is donderdag overleden. Naast de politiek was ze ook een bezieler van vele verenigingen. “Ze was een fijne dame”, zegt ondernemer Christian Leysen, een vriend en ex-collega. Marleen Van Ouytsel was 52 jaar.

Ze laat een echtgenoot en twee kinderen na. De licentiate communicatiewetenschappen werkte bij het begin van haar loopbaan als verslaggever in het federale parlement, een job die ze combineerde met een betrekking als docente Nederlands aan anderstaligen. Later ging ze aan de slag als adviseur op de kabinetten van de liberale ministers Marleen Vanderpoorten en Marino Keulen. Ze specialiseerde zich onder meer in onderwijs en integratie. 

Bij de volgende lokale verkiezingen van 2006 hoopte ze op een uitvoerend mandaat als provinciaal deputé, maar Open Vld gaf dat ambt aan Koen Helsen uit Kapellen. Van Ouytsel nam begin 2007 ontslag uit de provincieraad en stapte uit de politiek. 

Maar Marleen Van Ouytsel is ook bekend van vele initiatieven buiten de politiek. Zo was ze stichter van de Zomerschool en voorzitter van vzw’s als Schoolopbouwwerk, Meters & Peters en De Schoolbrug. Ze was ook directrice van het Vredescentrum en beheerder van verscheidene organisaties, waaronder Plantijn Hogeschool. 

Lex Molenaar

Foto Arlette Stubbe

Meer nieuws uit Antwerpen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio