Waterleiding van fontein niet bestand tegen zwaar verkeer

Foto: BFM

Waterleiding van fontein niet bestand tegen zwaar verkeer

Print
Merksem - In de Sint-Bartholomeusstraat in Merksem is de straat gedeeltelijk opengebroken. Door een fout van het studiebureau moet de waterleiding opnieuw aangelegd worden, omdat ze niet bestand is tegen zwaar verkeer.

Eind 2012 ging de stad van start met de eerste fase van de heraanleg van het Burgemeester Jozef Nolfplein, naast het districtshuis in Merksem. In mei vorig jaar werd de Bredabaan zelf onder handen genomen. Het plein achter de Sint-Bartholomeuskerk krijgt ook een fontein. 

De waterleiding voor die fontein was al gelegd, maar door een fout van het studiebureau bleek ze niet bestand te zijn tegen zwaar vrachtverkeer. “De Sint-Bartholomeusstraat werd terug opengebroken om nieuwe leidingen te leggen”, zegt Ludo Van Campenhout (N-VA), schepen van Publiek Domein. 

“De fout werd ontdekt na een controleronde. In de loop van het weekend zal de waterleiding geïnstalleerd zijn. Dit heeft geen invloed op de vooruitgang van de heraanleg van de Bredabaan en omgeving. We hopen om de fontein aan het Burgemeester Jozef Nolfplein zo snel mogelijk in gebruik te nemen.” Water-Link, dat instaat voor de watervoorzieningen, was onbereikbaar voor commentaar. 

JAS

Foto BFM

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio