Broodautomaat twee nachten op rij besmeurd en gesaboteerd

Foto: Jonas Hanot

Broodautomaat twee nachten op rij besmeurd en gesaboteerd

Print
Lier - Gedurende twee opeenvolgende nachten werd een nieuw geplaatste broodautomaat van artisanaal gebakken brood - te herkennen aan een afbeelding van een bakkersjongetje - op de Zuid-Australiëlaan in Lier beklad en gesaboteerd.

De eerste nacht gooide een onbekende allemaal eieren naar de automaat, de tweede nacht ging vermoedelijk dezelfde dader nog driester te werk door o.a. de geldgleuf dicht te maken met Tec7-lijm. Wilfried Hanot uit Viersel, die in de regio enkele tientallen broodautomaten heeft staan, diende klacht in bij de politie van Lier. Die gaat de zaak ernstig onderzoeken, temeer omdat Hanot vreest dat het geen gewoon vandalisme is maar bewuste sabotage door een concurrerende bakker. 

“Hier wordt de broodautomaat bewust onbruikbaar gemaakt En hij staat er nog maar pas!”, zegt Hanot. “Maffiapraktijken. Mensen die het moeilijk hebben met concurrentie, moeten die concurrentie met kwaliteit bestrijden, maar niet door dit soort streken.” Vorig jaar werd ook al een broodautomaat van een andere firma in de buurt van de Zuid-Australiëlaan systematisch met hondenpoep besmeurd. “Die mens heeft zijn automaat ontmoedigd weggenomen, maar ik laat mij niet afschrikken. De politie gaat patrouilleren en ik neem voorzorgen.” 

KMA

Foto Jonas Hanot

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio