Rode Duivels terug in het land

Foto: BELGA

Rode Duivels terug in het land

De Rode Duivels zijn weer in België. Maandag landde vlucht SN2014 iets voor 15u, met aan boord de Belgische nationale voetbalploeg en staf, veilig op het tarmac van Brussels Airport in Zaventem.

Het vliegtuig werd meteen na de landing met een krachtige waterstraal gedoopt door de brandweer van de luchthaven, waarna Vincent Kompany en co. ontvangen werden door premier Elio Di Rupo, Arnaud Feist, CEO van Brussels Airport, en Bernard Gustin, CEO van Brussels Airlines. De Rode Duivels hebben een vlucht van 11 uur en 40 minuten achter de rug.

De fans die maandagmiddag naar de Brusselse luchthaven afzakten, zullen hun helden niet te zien krijgen. De Duivels verlaten de luchthaven immers via een achterdeur. Daarna stappen ze de spelersbus op, die richting het koninklijk paleis zal rijden, waar ze voor hun WK-campagne gefeliciteerd zullen worden door koning Filip en koningin Mathilde.

De Stad Brussel heeft overigens voorbereidingen getroffen voor een supportersfeest op het Paleizenplein vanaf 17u, maar het is nog onduidelijk of de Rode Duivels daar acte de présence zullen geven.