© BFM

Inbrekers slaan slag in uitgebrand restaurant

Twee mannen hebben zondag geprobeerd hun slag te slaan in het uitgebrande restaurant De Molen aan de Jachthavenweg. De politie kon hen oppakken. Bij de brand van zaterdagmorgen vielen geen gewonden, maar het restaurant liep ernstige schade op.

Een getuige belde zondagavond de politie omdat hij het vermoeden had dat twee mannen aan het inbreken waren in restaurant De Molen. Hij zag één man die schijnbaar op de uitkijk stond en een tweede die in het restaurant rondliep. Hij gaf een beschrijving door van de twee verdachten.

Een interventieploeg van de politie was snel ter plaatse. De twee verdachten werden opgemerkt en opgepakt ter hoogte van de vlakbijgelegen camping. Eén van die twee had in zijn zakken twee flessen sterke drank die duidelijk uit het restaurant kwamen. De flessen zaten namelijk onder de roetsporen.

Later werden op het terras van de zaak nog vier flessen sterke drank gevonden die daar blijkbaar waren klaargezet om ze later op het halen. Bij de recente brand in het restaurant waren de ruiten van het restaurant stukgesprongen. Via die weg was één van de verdachten makkelijk naar binnen geraakt.

De twee verdachten, mannen van 39 en 44 jaar, werden ter plaatse gearresteerd en overgebracht naar het politiekantoor voor verder onderzoek.

Lees ook: Zware brand legt restaurant De Molen in de as

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio