© Hilde van Geirt

Snoeibeurt park Le Paige in 2015

De bomen in het park Le Paige, krijgen in 2015 een grondige snoeibeurt. “Daarvoor is 20.000 euro voorzien”, zegt schepen van Leefmilieu Mien Van Olmen (CD&V).

HHM

Lieve Snauwaert van Groen vindt dat het park achter het kasteel Le Paige, en de vaak merkwaardige bomen die de stad in zijn toeristische folders aanprijst als arboretum, er verwaarloosd bij ligt. Ook het prieeltje in het park, de ijskelder eronder en de smeedijzeren brug zouden beter gepresenteerd kunnen worden, vindt Groen.

“We hebben zonet de waterinspijpeling in het kasteeltje zelf opgelost”, antwoordt Mien Van Olmen. “De werken om dat te realiseren namen jaren in beslag. Er komt nog een tweede fase qua onderhoudswerken aan het kasteel, daarvoor is een architect aangesteld. Wat het park betreft: we stelden een meerjarenplan op, waarin onderhoud van merkwaardige bomen is opgenomen. De monumentale dreef in Noorderwijk kwam in 2013 aan de beurt, de Begijnen- en de Nonnenvest in het najaar, Le Paige volgt met een snoeibeurt in 2015. Voor het prieeltje en de brug zijn er geen centen voorzien.”

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio