© *

TREND. Hoe draagbaar zijn blote jurken?

Een blote buik en blote billen, dat waren we gewend op de rode loper. Maar als zelfs preutse sterren zoals Gwyneth Paltrow hun bh thuislaten om los in hun designerjasje te laten kijken, vragen we ons af: hoe bloot is te bloot in het dagelijks leven?

De blote buik

In de jaren negentig spiegelden vrouwen zich aan de buiken van de dames van Destiny's Child en Sex and The City, waar alles boven de onderbroek en onder de borst getoond mocht worden. Vandaag is de mode genadiger: het is stijlvol om een discreet streepje bloot ter hoogte van het middenrif te tonen. Ongewenste kilo's op buikhoogte mogen discreet onder een hoge taille verstopt worden.

Draagbaar? Absoluut wel. Combineer de korte rop met een klassieke onderkant: een bandplooibroek of een kokerrok in een stevige stof.

De blote billen

De korte short gaat al enkele zomers mee, maar heeft tegenwoordig een hoge taille én een hoge uitsnijding. Als je Rihanna heet, laat je met het grootste gemak een stukje van je bil bloot, zolang de knop maar boven je navel zit.

Draagbaar? De hoge taille: zeker. Combineer de short met een los T-shirt of een wijde bloes, maar ga niet te strak aan de bovenkant als je veel been laat zien. Voor de lengte geldt: hoe meer rimpels rond je knieën, hoe minder bil je kan tonen. Behalve op vakantie en op een festival, daar mag alles.

Het blazerdecolleté

De blazer zonder bloes is een klassieker, zij het een die het vooral goed doet in modeshoots en reclameadvertenties. Of dacht u echt dat Gwyneth zo de kinderen van school ging halen?

Draagbaar? Outfits waarbij geen beha gedragen wordt, mogen alleen in het openbaar wanneer je piepjong bent en qua borstomtrek eerder naar Kate Moss dan Lesley-Ann Poppe neigt.

De naakte jurk

Dat je geen onderbroek mag aantrekken, hoeft geen bezwaar te zijn: deze jurken zijn dé manier om te tonen dat ja al dagen niets gegeten hebt en elke dag een uur of vier gaat fitnessen. Of waarom zouden Rihanna en Kendall Jenner ze anders aangetrokken hebben?

Draagbaar? Gwyneth Paltrow (alweer zij), droeg in 2013 een jurk die haar linkerbil volledig bloot liet. Nauwelijks enkele dagen later zei ze daar onnoemelijk veel spijt van te hebben. Laat het een les zijn.

NIET TE MISSEN