Mechelen-Willebroek een van grootste politiekorpsen

Foto: Wim Hendrix

Mechelen-Willebroek een van grootste politiekorpsen

Print
Willebroek - De 23 leden van de politieraad van de nieuwe zone Mechelen-Willebroek hebben vrijdagavond de eed afgelegd. Daarmee is een nieuwe stap gezet in een van de grootste politiekorpsen in Vlaanderen.
Het eengemaakte korps met maatschappelijke zetel in het commissariaat in de Frederik de Merodestraat zal ongeveer vierhonderd personeelsleden sterk zijn. “Daarmee zijn we na Antwerpen, Gent en Brugge het grootste korps”, zegt Mechels hoofdcommissaris Yves Bogaerts. 
Onder hen zijn er 345 politiemensen die vanaf 1 januari 2015 een nieuwe zonechef krijgen. “Zowel de huidige korpschefs als externe mensen mogen zich daarvoor kandidaat stellen”, zegt Mechels burgemeester Bart Somers (Open Vld). In de jury zetelt onder meer de zonechef van Leuven. 
Een politiecollege, dat bestaat uit burgemeester Somers en zijn Willebroekse collega Eddy Bevers (N-VA), en een politieraad houden toezicht op de werking van de zone. 
De raadsleden legden vrijdag op een symbolische plek de eed af: in het Bloso-domein Hazewinkel in Heindonk (Willebroek), dat deels ook op grondgebied Heffen (Mechelen) ligt. Al zwoer eerste schepen van Mechelen Marc Hendrickx (NVA) met enige tegenzin trouw aan de koning en aan de wetten van het Belgische volk. “Ik vind het als republikein en democraat een schande dat ik deze oubollige eed moet afleggen, maar de wet verplicht mij daar spijtig genoeg toe”, zegt hij. 
Nog een ander Mechels raadslid, Ali Salmi (sp.a onafhankelijk), legde zijn eed op de valreep af. “Ik had nog een andere afspraak en die was uitgelopen”, verontschuldigde hij zich. 
 
SVH
 
Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio