Bert De Clercq maakt spraakmakende televisie met experimenteel programma Boost

Foto: Geert De Rycke

Bert De Clercq maakt spraakmakende televisie met experimenteel programma Boost

Print
Dendermonde - Na Ketnet lijkt nu ook OP12 een kweekvijver te worden voor jong televisietalent. Dendermondenaar Bert De Clercq mocht zich uitleven in het experimentele programma Boost, terwijl Jelle Mels, die afkomstig is uit Sinaai, zich laat opmerken in Karrewiet op Ketnet. Een kennismaking met twee jonge talenten die wel eens de tv-gezichten van de toekomst kunnen worden.
De kans is groot dat u niet eens weet dat Boost tijdens het afgelopen seizoen een inventief en vernieuwend televisieprogramma was. De VRT verstopte het experimentele jongerenprogramma dan ook op het stiefmoederlijk behandelde OP12. De kijkcijfers waren laag, maar de onbevangen en onorthodoxe interviews en reportages werden wel een Het programma zat enigszins verborgen bij OP12, maar Boost was wel een van de opmerkelijkste nieuwkomers van het voorbije televisieseizoen. Het betekende meteen ook het debuut van Bert De Clercq. hype op internet. “Ik maakte in mijn vrije tijd al YouTube-filmpjes en was ook actief bij vrije radio Urgent FM. Zo’n radio, dat was echte rock-’n- ’roll. Ik deed wat ik graag deed, als een ongeleid projectiel. Het nieuwe VRT-project lag me dus wel”, zegt de jonge Dendermondenaar. 
“Er waren achthonderd kandidaten, waarvan er uiteindelijk zes werden geselecteerd om het programma te maken. Bij de start kregen we een paar maanden de tijd om te experimenteren. Mensen als Jan Eelen en Bart De Pauw kwamen langs en ik mocht Tom Waes interviewen. Ik kwam dus meteen in contact met de grotere jongens, wat meteen voor hartkloppingen zorgde. Jan Eelen was heel kritisch en hard maar daar was ik blij mee, want dat heb je ook nodig als nieuwkomer. Ik hoop dat mijn eerste uitzendingen bij de VRT in een vergeetput belanden, want die waren echt slecht. Daar leer je gelukkig uit. Vanaf januari begonnen we met Boost, het begin van het echte werk.”
 
Lees meer in Gazet van Antwerpen, editie Waas.
 
Guy Van Vliet
Foto Geert De Rycke
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio