WK lokt 70.000 supporters

Foto: Guy Van Vliet

WK lokt 70.000 supporters

Print
Sint-Niklaas - Het grote WK-avontuur is voorbij voor de Rode Duivels, maar Sint- Niklaas blijft nog wel even in feestroes. “De grijze muis is nu een trotse tricolore stad”, klinkt de balans van organisator Steve Vonck.
Met bijna 14.000 supporters zaterdag kwam de eindbalans op bijna 70.000 voor de vijf wedstrijden, terwijl er in totaal vierhonderd vrijwilligers in de weer waren. “Wat een succes: het lijkt alsof heel de stad erbij was! Sint-Niklaas leefde drie weken in een roes. We lokten veel volk van buiten de stad, zodat hier echt sprake is van een meerwaarde. Zoals beloofd gaan we met de opbrengst iets extra doen voor de stad.” 
Eén van de supporters die, ondanks de nederlaag, met volle teugen genoot, was de 84-jarige Maria De Bondt uit Tielrode. Zij volgde de match vanuit haar rolstoel, klaar om te juichen met haar Belgische vlag. “Het is al een plezier om hier met de hele familie samen te zijn, maar de sfeer op de Grote Markt maakt het helemaal bijzonder. Bij de Rode Duivels supporter ik natuurlijk voor Jan Vertonghen. Hem ken ik al van toen hij als kind opgroeide in Tielrode. Zijn mama is verpleegster en komt mij verzorgen. Jammer dat we verloren, maar we hebben een geweldig WK beleefd!” 
Braziliaanse vlag
Viel het enthousiasme van De Bondt niet te temperen, dan was bij de vurigste supporters de ontgoocheling wel groot. Weinig fans leefden zo intens mee als Gino, Linda en Dennis De Poorter uit Sint-Niklaas. Na afloop dropen ze dan ook ontgoocheld af. “We hadden van deze match meer verwacht. Natuurlijk zijn we tevreden met de prestaties van de Rode Duivels, die we al jaren volgen, maar de vlaggen gaan weer binnen. We laten de Brazilaanse vlag hangen: daar hebben we familie wonen.” 
Ook voor Nemo Baert uit Sint- Pauwels en zijn vrienden Michiel Van Duyse en Arno De Breucker betekende de nederlaag tegen Argentinië een anticlimax. “Na vier overwinningen en feesten op de Markt hadden we gerekend op meer”, zei Baert, die de match vol spanning volgde. Bij Zoy Duym, Saïma Van Den Hende en Louis Schelfhout uit Sint- Niklaas was de blik al gericht op de toekomst. “Ik heb toch wel even geweend na het eindsignaal. Maar uiteindelijk zijn we heel trots. En de Rode Duivels zijn sterk: binnen twee jaar feesten we terug op de Grote Markt voor het EK”, klonk het vol vertrouwen bij Duym. 
 
Guy Van Vliet
Foto's Guy Van Vliet
MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio