Fonnefeesten wijken uit

Foto: Geert De Rycke

Fonnefeesten wijken uit

Print
Lokeren - De kans is groot dat de Fonnefeesten in 2015 plaatsvinden in het Josephine Charlottepark. De oude Vismijn krijgt een opknapbeurt, waardoor er te weinig ruimte overblijft voor het gratis stadsfestival.
Wat de opknapbeurt van de Oude Vismijn precies inhoudt, is nog niet bekend. “We zullen een ontwerpbureau aanstellen met als opdracht het plein te verfraaien. Vooral de grindparking en de parking aan sportcenter De Dam zijn dringend aan een opwaardering toe. Het bestuur van de Fonnefeesten zien de eventuele verhuizing naar het park best zitten. Als stadsbestuur stemmen we daarmee in, van de zestig zomerfestivals in het land heeft de helft plaats in een park. Dat moet ook in Lokeren kunnen”, zegt burgemeester Filip Anthuenis (Open Vld). 
“Ons feestplein zal de helft kleiner worden en als er ook appartementen komen, zal dat tot conflicten leiden. Daarom geven we de voorkeur aan verhuizen”, zegt Fonnevoorzitter Bernie Caessens. “We hebben verschillende mogelijkheden onderzocht en het park lijkt de meest geschikte locatie. Zo blijft de binding met de kermis op de Markt behouden. De medewerkers zijn enthousiast en fantaseren al hoe ze het park kunnen aankleden. Maar er is natuurlijk het aspect veiligheid, zoals de stabiliteit van het podium en de togen. Hoe zal het park er uitzien als het tien dagen regent? Wie zal eventuele extra kosten betalen? Er moet nog een en ander uitgeklaard worden, maar de intentie om volgend jaar naar het park te verhuizen, is er.” 
Watertoerisme
Behalve de Oude Vismijn ombouwen tot een mooi en gezellig plein heeft het stadsbestuur ook plannen met het Josephine Charlottepark. “We willen het park opwaarderen met aandacht voor de zwakke weggebruiker en voor het watertoerisme. Zo zouden we graag het fietspad, dat nu stopt aan de stationsparking, via de Durmedijk doortrekken naar de Markt, zonder daarom asfalt te gieten. Het gebouwtje in het park waar nu het consultatiebureau van Kind & Gezin is, verdwijnt en er komt een centrum voor de watertoeristen dichter bij de Durme”, doet de burgemeester de plannen uit de doeken. Het consultatiebureau verhuist naar het jeugden sportcomplex in de Sportlaan waar ook al de Speelotheek onderdak heeft. 
 
Dirk Van Reusel
Foto Geert De Rycke
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio