© *

Tips voor een geslaagde soldenjacht

Op maandag 1 juli starten de zomersolden en trekken veel fashionista’s naar de winkelstraten. Ben jij een van hen en wil je niet uitgeput of blut naar huis? Dan spelen deze slimme tips in je voordeel.

Hanne Vandenweghe

1. Maak een lijstje met de kledingstukken die je wil kopen en zet de items die je echt nodig hebt helemaal bovenaan. Wijk hier geen moment van af. Extra tip: schrijf er ook bij naar welke winkels je wil gaan, zo voorkom je tijdverlies in shops die niet echt iets voor jou zijn.

2. Neem enkel cash mee als je gaat winkelen en baken je shopbedrag goed af tijdens de solden. Kredietkaarten laat je beter thuis, zo voorkom je dat je veel meer uitgeeft dan gepland.

3. Gruwel je van de soldendrukte? Schuim dan je favoriete webshops af op zoek naar de beste koopjes. Check vooraf wel hun ruilvoorwaarden zodat je stuks die niet passen probleemloos kan terugsturen. Extra tip: Online kan je extra kortingen krijgen op www.solden.be. Hierop zijn codes te vinden waarmee je een gratis verzending ontvangt of een bepaald percentage aan korting geniet.

4. Kies voor accessoires. Vergeet stuks die nog te veel kosten, maar investeer in accessoires met een tijdloos karakter die je oude outfits glamoureuzer maken.

5. Weet goed welke kledingstukken er in je kast hangen voor je gaat shoppen. Op die manier kan je makkelijk bepalen welke items je nog nodig hebt om blitse outfits samen te stellen.

6. Dit is de perfecte periode om eindelijk dat designerstuk in huis te halen. Ga wel voor basics: een camelkleurige handtas, zwarte enkellaarsjes of een zwart jurkje van een bekende ontwerper zullen altijd in de mode zijn en kan je in de koopjesperiode scoren tegen een interessante prijs.

7. Al veel Belgische winkelstraten afgeschuimd en niets gevonden? Koppel een citytrip aan je soldenjacht. Wedden dat je in Londen en Parijs wel iets vindt dat je kan bekoren en dat je het nog veel voordeliger kan kopen ook?

8. Als jij nog nooit een miskoop hebt begaan: chapeau. Maar veel dames gaan tijdens de koopjesjacht wel eens impulsief te werk en kopen een stuk dat ze niet zo graag zien omdat het toch spotgoedkoop is. Laat je niet misleiden: een item waar je niet wild van bent zal alleen maar in je kast zal blijven hangen.

9. Dames die geduldig zijn: nu is het moment om af te wachten. ‘Koopjes’ die begin januari nog te duur zijn laat je beter liggen. Als ze tegen eind deze maand nog in het rek hangen, stap je nog een pak gelukkiger uit de winkel. Heb je een courante maat, sla dan wel zo snel mogelijk je slag.

10. In magazines en op sites word je overspoeld met de laatste nieuwe modetrends en –kleuren, maar laat je daardoor niet beïnvloeden. Kies voor de kleuren en stijlen die bij je passen. Heb je een buikje? Dan kan je die trendy crop tops al links laten liggen.

11. Ga winkelen met een goede vriendin. Zij zal eerlijk zeggen als je al dan niet met iets staat. Ben je moe, dan kunnen jullie samen een koffie gaan drinken om meer shopenergie te krijgen en de koopjes te evalueren.

12. Shoppen is knap lastig, neem daarom geen te grote handtas mee. Kies voor een klein exemplaar en steek er een flesje water en een paar gezonde snacks in om een appelflauwte te vermijden.

13. Kleed je licht aan. Een skinny jeans met makkelijke sneakers, een topje, trui met rits en een comfortabele jas is de beste optie. Als je lange wachtrijen aan de paskamers wil vermijden, volstaat het om je jas en je trui uit te trekken en te passen in de winkel.

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Mode & Beauty