Maatregelen voor verkeersveiligheid Tirolerhof

Print
Borsbeek - De ruim 500 leerlingen van basisschool De Klinker staan aan de start van het eerste volledige schooljaar in de tijdelijke lokalen van het Tirolerhof. Het oude schoolgebouw aan de Jan Frans Stynenlei moet tegen het einde van 2018 vervangen zijn door een nieuwbouw.

Intussen zullen de leerlingen zich een weg moeten banen tussen het soms drukke en complexe verkeer aan het Tirolerhof. Gemeente en school hebben daarom een aantal initiatieven in de steigers staan om de veiligheid van alle weggebruikers te verhogen.

"De omgeving van de Van De Putlei is niet altijd even evident wat mobiliteit betreft", zegt Kristof Van de Velde, schepen van onderwijs. "Er passeren heel wat bussen en auto's, fietsers moeten er de fietstunnel in en nu komen er voor en na schooltijd nog 500 leerlingen bij. Reeds na de paasvakantie hebben we onze gemachtigde opzichters herverdeeld en de lokale politie is er nadrukkelijk aanwezig om iedereen te wijzen op wat er wel en niet kan. Ook de school en het oudercomité zullen de komende weken een belangrijke rol spelen."

De Vlaamse Stichting Verkeersveiligheid gaf basisschool De Klinker enkele zeer nuttige adviezen mee. "Alle ouders moeten weten dat verkeersveiligheid een prioriteit is voor de school en dus volstaat het niet om er één keer over te communiceren", aldus Van de Velde. "Er moet op regelmatige basis nadruk worden gelegd via brieven, het schoolblad, affiches, spandoeken en ludieke acties. Samen met het oudercomité willen we de parking van sportcentrum Boekenberg activeren als 'kiss & ride'. Langs het wandelpad tussen parking en school zullen we tussen 16 en 22 september, de week van de mobiliteit, koeken en koffie uitdelen. Goed gedrag van fietsers en voetgangers zullen we dan ook belonen. Het schooljaar start echter vrijdag al en we hopen de situatie meteen in de juiste richting te kunnen sturen."

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio