Sponsorloop levert 6900 euro op

Foto: Wout Engels

Sponsorloop levert 6900 euro op

Print
Lint - De jaarlijkse sponsorloop van de drie Lintse basisscholen heeft 6900 euro opgebracht voor het goede doel. Dat was dit jaar Firefighters 4 Nepal, een vereniging die Nepalese brandweervrijwilligers opleidt en hen van materiaal voorziet. De gemeentelijke raad voor ontwikkelingssamenwerking GROS verhoogde het bedrag met 500 euro.

Firefighters 4 Nepal trekt zo met 7400 euro extra naar het Aziatische bergland. "We gaan de mensen daar opleidingen over het gebruik van perslucht geven", legt Leo Haeseldonckx van de vzw uit. "Vroeger hadden ze daar helemaal niets. Meer nog: in het land, dat vijf keer zo groot is als België, waren er maar tien brandweerwagens. Ze blusten daar op teenslippers in een t-shirt en gebruikten takken om vuur te doven. Wij proberen hier afgeschreven materiaal op de kop te tikken en het naar daar te brengen. Via filmpjes leren we de Nepalesen ook brandweertechnieken aan. Er worden tegenwoordig zelfs vrouwen opgeleid!"

Het goede doel van dit jaar werd gekozen door basisschool De Wilg. "Ik kende de vereniging van mijn geboorteplaats Geel", zegt directrice Katleen Vleugels. "Vorig jaar deden we op onze school een brandoefening en dat sprak de kinderen enorm aan. Daarom hebben we voor Firefighters 4 Nepal gekozen."

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio