© K. Lierse S.K.

Jonge voetballertjes van Lierse mogen na wonderjaar tegen grootste teams van Europa spelen

De voetballertjes van de U-11 A Elite van K. Lierse S.K. zijn bezig aan een fantastisch seizoen. Nog geen match verloren en een uitnodiging op zak voor een groot internationaal tornooi in Andorra. Daar mogen ze het opnemen tegen hun leeftijdgenoten bij FC Barcelona en Paris Saint-Germain.

Wout Engels

Het seizoen van de U-11 A van Lierse leest voorlopig als een sprookje. In een reeks met jeugdploegen van heel wat Belgische eersteklassers zette de ploeg een reeks van 19 opeenvolgende overwinningen neer. Meer nog: de geel-zwarten wonnen tot nu toe al hun wedstrijden. De Lierse voetballertjes geven zo het nakijken aan onder meer Standard, KV Mechelen en KRC Genk. En als kers op de taart mogen ze het van 2 tot 4 juni opnemen tegen FC Barcelona, Paris Saint-Germain en Valencia tijdens het MIC7-tornooi in het bergstaatje Andorra.

"Daar kijken we echt wel naar uit, spelen tegen die grote clubs", vertellen linksvoor Axl Pompen en rechtsbuiten Samuel Gomez. "We zullen in ieder geval ons best doen en zijn er van overtuigd dat we er kunnen winnen. Makkelijk wordt het niet, want die van FC Barcelona hebben de vorige zes edities gewonnen. In alle categorieën. Maar we hebben een kans."

De U-11 A van Lierse wordt getraind door Bart Van Hoof en Rudy Plompen, de vader van Axl. Plompen stond jarenlang bekend als een van de beste zaalvoetballers van België. Hij verzamelde 65 caps bij de nationale ploeg en won in 2000 de Gouden Schoen.

"De solidariteit en samenhang tussen de spelertjes van deze ploeg heb ik echter nog maar zelden meegemaakt", zegt hij. "Ze spelen al enkele seizoenen samen en dat zie je ook. Het is echt ongelooflijk hoe deze groep aan elkaar hangt, hoe ze voor elkaar willen strijden. Ook naast het veld is de sfeer goed en de ouders zijn nauw bij de ploeg betrokken. Vorige week hebben we nog een eetavond georganiseerd, waar zeker 100 man aanwezig was. Toch wel uitzonderlijk."

Die ouders zijn de drijvende kracht achter de deelname aan het tornooi in Andorra. Om de jonge voetballertjes te steunen richtten ze een blog en de Facebook-pagina 'Andorra Here We Come' op en verkopen ze ook steunkaarten.

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio