Ritmica start met bouw van nieuwe klaslokalen

Print
Hove / Mortsel - Ritmica Cappenberg zal vanaf volgend schooljaar terecht kunnen in een gloednieuw gebouw met elf al even nieuwe klaslokalen. Gisteren mochten de burgemeesters van Hove en Mortsel de symbolische eerste steen leggen.

De 97 leerlingen van Ritmica, een school voor buitengewoon onderwijs die deel uitmaakt van het gelijknamige centrum voor kinderen, jongeren en volwassenen met een motorische of verstandelijke beperking, krijgen nu onder meer les in het oude kasteel Cappenberg, dat zich op het domein van het centrum bevindt. Omdat het kasteel beschermd is, mag Ritmica er echter niets aan veranderen. Een nieuwbouw voor de school drong zich dus op.

“Als we keken naar de regels en normen van tegenwoordig zaten we vast”, legt directrice Christel Noels uit. “Er moest dringend iets gebeuren. Sinds november zijn de voorbereidende werken aan de gang en nu zal het gebouw echt vorm beginnen krijgen. Er komen elf klaslokalen en daarnaast ook nieuw sanitair en een aantal technische ruimtes. Elk lokaal zal ruim 60 vierkante meter groot zijn en is voorzien van alles wat de beperkingen van onze kinderen vereisen. Het gebouw komt achterin, zodat het zicht op het domein bewaard blijft.”

Ritmica diende een subsidieaanvraag in bij het Agentschap voor Infrastructuur in het Onderwijs (AGION), maar zet de nieuwbouw in afwachting van een goedkeuring wel met eigen financiële middelen.

“Als we op de afhandeling van dat dossier moeten wachten, zijn we makkelijk vijf tot tien jaar verder”, zegt Stefaan Clinck, voorzitter van de raad van bestuur. “En dan heb je nog geen garanties. Die tijd hebben we niet. Maar we respecteren voor het overige alle regels en komen dus in aanmerking voor subsidies in de toekomst.”

Omdat Ritmica tegen de grens met Mortsel ligt, nodigde de school naast de Hoofse burgemeester Koen Volckaerts ook Erik Broeckx (beiden N-VA) uit. De burgervaders legden in aanwezigheid van leerlingen, leerkrachten en directie de symbolische eerste steen.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio