© Wout Engels

© Wout Engels

© rr

1 / 3
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

"Deze golf van solidariteit doet enorm veel deugd"

Een tjokvol jeugdhuis Tjok heeft zaterdag heel wat geld ingezameld voor Nick Steegmans (32), de jonge vader die al voor de derde keer vecht tegen kanker. Karen Damen en Sergio zorgden voor een muzikale noot.

Wout Engels

Nick Steegmans kreeg drie jaar geleden te horen dat hij een tumor in zijn hersenen had. Het gezwel werd operatief verwijderd, maar vorig jaar werd er opnieuw kanker vastgesteld. En deze zomer ontdekten de dokters nog een derde tumor. In eigen land kan hij nergens meer terecht, omdat de operatie enorm veel risico's met zich mee zou brengen. Echtgenote Sarah legde ondertussen contact met een ziekenhuis in Duitsland, dat momenteel het dossier van Nick onder de loep neemt. De behandeling zal echter heel veel kosten met zich meebrengen en daarom organiseerden familie en vrienden zaterdag de benefietactie 'Never Give Up Nick' in jeugdhuis Tjok in Hove. En dat werd een doorslaand succes.

"De dag kwam gestaag op gang, maar vanaf 15 uur is het eigenlijk constant volle bak geweest", zegt vader Peter Steegmans. "De frieten en drank vlogen de deur uit en verschillende andere acties brachten ook heel wat geld in het laatje. Ik doe mijn hoed af voor iedereen die aan al deze acties heeft willen meewerken, het was echt een gigantisch succes."

In de vroege vooravond bracht Nick ook zelf een bezoekje aan het jeugdhuis. Hij kon nog net het optreden van Sergio meepikken. "Uiteraard een heel emotioneel moment, toen hij binnenkwam brak er een spontaan applaus los", zegt Peter. "Na een uur of twee was hij dan ook helemaal op en is hij met zijn vrouw en dochtertje naar huis vertrokken."

De avond werd afgesloten door een optreden van Karen Damen en Morse, de band van haar echtgenoot Anthony Van der Wee. De ex-K3 en haar man brachten ook een aantal nummers met Philippe Goethaert, de directeur van basisschool Mater Christi in Lint. Die had op zijn beurt zijn muzikale dochters meegenomen.