Dansschool Ekkart verhuist na 50 jaar naar feestzaal Lerenveld

Print
Lint / Mortsel - De Mortselse dansschool Ekkart heeft een nieuwe stek gevonden in de Lintse feestzaal Lerenveld. De school verlaat na meer dan een halve eeuw Mortsel en zal geleid worden door de moeder en de zoon van huidig medezaakvoerder Peter Ekkart. Die trekt met zijn echtgenote Ellen binnenkort naar Houston, Texas.

Dansschool Ekkart was 56 jaar lang een begrip in Mortsel. De huidige zaal in de Drabstraat moet echter plaatsruimen voor een woonproject en daarom gingen zaakvoerders Peter en Ellen Ekkart op zoek naar een nieuwe locatie. 

"De Theadrome in Wilrijk leek lange tijd in aanmerking te komen, maar de onderhandelingen verliepen vrij stroef", legt Peter uit. "We hoorden dan dat de concessie van feestzaal Lerenveld in Lint vrij kwam en besloten om een bod uit te brengen. De zaak was snel beklonken en de gemeente werkte zeer goed mee."

Naast danslessen Ballroom, Argentijnse tango, Latin Moves en Swing zullen er aan het Lerenveld ook feesten worden georganiseerd.

"We werken daarvoor samen met traiteur Guido Nuyts en decoratiebedrijf Creative Solutions, allebei uit Mortsel", zegt Ekkart. "Mijn moeder en onze zoon zullen de leiding van de zaal en de dansschool voortaan op zich nemen en wij zullen hen nog enkele maanden begeleiden. Dan storten Ellen en ik ons in een Amerikaans avontuur."

Het koppel gaat dansles geven in Houston, Texas en wilt er op termijn ook een eigen dansstudio beginnen.

"Het is alleen nog wachten op de juiste documenten, want de immigratiedienst draait er op dit moment overuren. Met het nakende presidentschap van Donald Trump proberen erg veel mensen nog snel Amerikaans staatsburger te worden of een werkvergunning aan te vragen. En dus moeten we nog even geduld hebben", aldus Ekkart.

De nieuwe locatie werd gisteravond feestelijk geopend met een receptie en een dansavond, begeleid door huisorkest Gery’s Big Band. Dansschool Ekkart houdt op 8 en 15 januari twee opendeurdagen. Geïnteresseerden kunnen dan de sfeer komen opsnuiven van de verschillende dansstijlen die de school aanbiedt. Aansluitend starten er dan nieuwe lessenreeksen.

www.ekkart.be

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio