© Jan Auman

Taart en volle winkelkar voor honderdjarige Bertha

Bertha Bleyen werd vanmorgen verrast en blij gemaakt door het personeel van Hypermarkt Carrefour in Borsbeek. Ze werd deze week honderd jaar oud, maar die leeftijd weerhoudt haar er niet van om enkele keren per week te voet boodschappen te komen doen in de buurtsupermarkt.

Jan Auman

Haar bijzondere verjaardag had Bertha donderdag al gevierd in het bijzijn van onder meer dochters Maria (68) en Agnes (73) Gielen. Die vergezelden haar vanmorgen ook uitzonderlijk naar de Carrefour om boodschappen te doen, want meestal doet Bertha die verplaatsing van bij haar thuis aan Drakenhoflaan, tegenover basisschool Drakenhof, naar de hypermarkt helemaal alleen, met de bus of te voet.

“Sinds De Lijn busverbinding 244 heeft vervangen door lijn 31 is de bus nog maar zelden op tijd”, sakkert de levenslustige vrouw. “Dus leg ik die 750 meter tegenwoordig meestal te voet af met mijn caddy. Ik weet hier in Carrefour alles staan en het personeel is vriendelijk en behulpzaam. Bovendien is het de dichtstbijzijnde winkel. Voor de rest is hier alleen een frituur in de buurt.”

Lees zaterdag meer in Gazet van Antwerpen - Editie Zuid

Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio