Racen met schuurmachines en bladblazers

Print
Borsbeek - De Open Garage van Anthony Liekens heeft gisteren het allereerste Belgische kampioenschap Power Tool Drag Racing georganiseerd, een wedstrijd tussen voertuigen die aangedreven worden door een cirkelzaag, een zaagmachine of een bladblazer.

Anthony Liekens sleutelt samen met de grootste computerfreaks uit de regio elke donderdagavond aan allerhande elektronisch werkgerei. Ze noemen zichzelf 'nerds' of 'hackers'. Het is deze maand vijf jaar geleden dat hij met die Open Garage van start ging en om dat te vieren organiseerde hij in zijn tuin het allereerste Belgische kampioenschap Power Tool Drag Racing.

"Het komt er eigenlijk op neer dat de deelnemers, in totaal 18 teams, met behulp van cirkelzagen, schuurmachines, bladblazers of haakse slijpers een racewagen bouwen", legt Liekens uit. "In Nederland bestaan die wedstrijden al langer en we zijn blij dat we naar aanleiding van onze vijfde verjaardag en de Dag van de Wetenschap ook zo een kampioenschap kunnen houden."

De 18 deelnemende machines, waarvan eentje van komiek en wetenschapfanaat Henk Rijckaert, raceten tegen elkaar op een speciaal aangelegd parcours van bijna 20 meter lang.

De teams konden tussen de wedstrijden door in het kleine garagehok van Liekens hun machines bijschaven. Het evenement bracht heel wat kijklustigen op de been. Langs de beveiligde racebaan bewonderen de mensen in dikke rijen de prestaties van de rijdende zaag-, schuur- of boormachines. Een jazzband en een geïmproviseerde bar zorgden voor de omkaderende sfeer.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio