Studio's AED draaien op volle toeren

Print
Lint - Drie jaar na de overname van het failliete Alfacam begint AED Studios stilaan op kruissnelheid te geraken. De laatste weken is er in elke van de 16 studioruimtes wel een televisieproductie, een filmopname of zelfs een bar mitswa aan de gang.

Een drukte van jewelste was het de afgelopen dagen in AED Studios. Elke zaal, studiohal of repetitieruimte van het multimediacomplex aan de Fabriekstraat was in gebruik en dat voor het eerst sinds de AED Group in 2013 de site van het ter ziele gegane Alfacam overnam. Dagelijks zijn er bijna 800 mensen in de weer.

In Studio's 1 en 2 legde een Europese filmcrew deze week de laatste hand aan 'I Kill Giants', gebaseerd op een stripverhaal van Joe Kelly. De film zal eind volgend jaar internationaal uitgebracht worden. De hoofdrollen worden vertolkt door Zoe Saldana, die onder meer schitterde in Avatar, en Madison Woolfe, bekend van True Detective. De regie is in handen van Anders Walter, die zijn kortfilm Helium bekroond zag met een Oscar.

"We kenden de logistiek en de onderwaterstudio's van AED al van eerdere passages en er is eigenlijk niets vergelijkbaar in Europa", klinkt het bij producenten Umedia en 1492 Pictures. "Naast de binnenopnames hebben we ook buiten op de site enkele scènes ingeblikt. Vanaf nu leggen we ons toe op de special effects van de film, en dat zijn er nogal wat."

Televisiezender VTM palmt een ander groot deel van de site in met de liveshows van Belgium's Got Talent en de opnames van de nieuwe talentenjacht The Band. Ook Ketnet werkt in AED aan haar Ketnet Musical. Er lopen echter niet alleen tv- en filmcrews rond op de site. Zo organiseert badkamerspecialist Van Marcke een vakbeurs in studio's 11 en 14, houdt de Vereniging voor Opleidings- en Ontwikkelingsprofessionals lezingen in het auditorium van studio 8 en leidde evenementenbureau Invite Out vorige week nog een heuse bar mitswa in goede banen in studio 3. Elke dag serveert Studio Six dan weer maaltijden voor ruim 400 mensen.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio