© rr

Hangar 44 klaar voor duizenden eetlustigen

Jeugdkoor De Vagebonden organiseert dit weekend al voor de 36ste keer haar jaarlijkse Palingfestival. Een groot deel van de opbrengst van het eetfestijn gaat naar een van de goede doelen.

Wout Engels

Naar jarenlange traditie bouwt jeugdkoor De Vagebonden hangar 44 van fort 5 het eerste weekend van oktober om tot een reusachtig restaurant. Vorig jaar kwamen maar liefst 3.500 bezoekers genieten van een heerlijke portie paling of goulash.

“Ook dit jaar zal er een team van tweehonderd vrijwilligers klaarstaan om alles in goede banen te leiden”, zegt coördinator Wim Vanhoolst. “Onze koks zullen met de nodige zorg drieduizend maaltijden bereiden. Naast paling en goulash hebben we een kindermenu voor de allerkleinsten in petto en er staan ook heerlijke desserten op de kaart. Het is zelfs mogelijk om maaltijden mee naar huis te nemen.”

“Het overgrote deel van de opbrengsten zal opnieuw worden geschonken aan goede doelen die we elk jaar met grote zorg selecteren. Dit jaar kozen we voor de buitengewone school De Tjalk uit Antwerpen, vzw De Kompanie uit Mortsel, De Leerexpert Begijnenvest, CKG De Kleine Vos uit Borgerhout en vzw Hertenkamp uit Gent. Allemaal organisaties die zich hoofdzakelijk op zorgbehoevende kinderen richten, enerzijds in armoede, anderzijds met een geestelijke of fysische beperking. Dankzij de talrijke eetlustigen konden we vorig jaar meer dan 20.000 euro inzamelen. Dat is uiteraard ook dit jaar ons doel."

Het Palingfestival is vandaag geopend van 16.30 uur tot 21.30 uur. Morgen verwacht het jeugdkoor u tussen 12 uur en 19 uur. Hangar 44 bevindt zich aan de Rogier Van der Weydenstraat, parkeren kan in de Donk.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners