Orfeo trekt met concertreeks door regio

Celliste Asako Kanazawa Foto: Wout Engels

Orfeo trekt met concertreeks door regio

Print
Borsbeek / Hove / Lint / Kontich / Mortsel / Edegem - De concertreeks Neerdorpen Klassiek! wordt dit jaar al voor de 11de maal georganiseerd. Zeven gemeenten tekenden in voor deze editie en dus staan er de komende maanden ook zeven zeer gevarieerde concerten op het programma.

Het 11de seizoen van Neerdorpen Klassiek! werd voorgesteld in het gemeentehuis van nieuwkomer Borsbeek. Net als Edegem, Hove, Kontich, Lint, Aartselaar en Mortsel zal de gemeente dit jaar een van de zeven concerten in de reeks op zich nemen. 

Organisator Orfeoproducties stelde ook deze keer een zeer gevarieerd klassiek programma op. “We houden vast aan drie belangrijke maatstaven”, zegt Willy Goossens van Orfeo. “We kiezen bij voorkeur voor gerenommeerde muzikanten van eigen streek die internationaal wel bekend zijn, maar in de eigen regio niet zo veel mogelijkheden hebben om te spelen. Met dit project krijgen zij de kans om eens voor een thuispubliek op te treden. Daarnaast betrekken we altijd beloftevolle jongeren bij onze concerten. Elk concert moet ten slotte ook een thematisch geheel vormen, dus werk uit een bepaalde periode of samengesteld rond een specifiek instrument."

De concertreeks gaat eind deze maand al van start. Op donderdag 29 september mag sopraan Noémie Schellens met een aantal bevriende muzikanten de spits afbijten in de Sint-Jacobuskerk van Borsbeek. Op 27 oktober volgt dan het concert van het harptrio Olsi Leka in de Sint-Leonarduskerk van Aartselaar. Derde in de reeks is het Ensemble Apotheosis, dat op 24 november in de Edegemse Sint-Antoniuskerk staat. Na Nieuwjaar volgen dan nog concerten in de Heilige Kruiskerk van Mortsel (26 januari), zaal Da Capo in Hove (23 februari), de Kerk van O.L.V.-Geboorte in Lint (30 maart) en cultuurcentrum Altena in Kontich (27 april).

De zeven concerten vinden allemaal plaats op een donderdag en vatten aan om 20.15u. Een abonnement voor de hele reeks kost 60 euro, voor elk concert apart betaalt u 12 euro. Jongeren onder de 26 jaar mogen aan 5 euro een optreden bijwonen.

www.orfeo.be

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio