Bioklas Fort krijgt volledige make-over

Foto: Wout Engels

Bioklas Fort krijgt volledige make-over

Print
Edegem - Het natuurcentrum in Fort 5 wordt volgend jaar helemaal vernieuwd. De bioklas, waar leerlingen uit Edegem al jaren lessen over het milieu krijgen, is verouderd en de gemeente trekt 500.000 euro uit om het gebouw tegen 2018 te verfraaien.

In het midden van Fort 5 bevindt zich al meer dan 30 jaar het natuurcentrum, beter bekend als de bioklas. Al even lang kunnen leerlingen uit Edegem en de omliggende gemeenten er terecht voor natuur- en milieulessen. De tand des tijds weegt echter op het gebouw en daarom heeft het gemeentebestuur beslist om het geheel volledig te vernieuwen.

"De huidige ruimte zal volledig worden afgebroken", zegt schepen Goedele Van der Spiegel (Groen). "In de plaats komt er een groen plein en in de hangar achter de bioklas trekken we dan een nieuw lokaal op. De vijver zullen we tot aan die nieuwe klas doortrekken, zodat de natuur letterlijk tot in de ruimte kan komen. Een gedeelte van de hangarmuur verdwijnt om meer openheid te creëren en er komt ook een biotuin."

De gemeente legt op dit moment de laatste hand aan de vergunningsaanvraag en hoopt de werken in het voorjaar van 2017 te kunnen starten. "Begin 2018 zullen dan de eerste lessen in het nieuwe lokaal kunnen plaatsvinden", aldus de schepen. "We hebben ongeveer 500.000 euro uitgetrokken voor dit project. Aangezien de nieuwe ruimte eerst zal gebouwd worden, kunnen alle lesmomenten gewoon verder gezet worden."

Naast een volledige vernieuwing denkt Van der Spiegel ook aan nieuwe manieren van invulling voor de bioklas. "Naast natuurlessen kan er ook plaats zijn voor kunst en geschiedenis. Daarnaast moeten er ook andere activiteiten kunnen georganiseerd worden zoals zomerkampen of pop-upevenementen", besluit de schepen.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio